Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veriler sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veriler sonrası nasıl açılacak

New York borsası Vadeli İşlemleri, İşsizlik Verisi Öncesi Tahvil Getirileri Artarken Geriledi

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Perşembe günü, işsizlik başvuruları verisinin Federal Rezerv'in para politikası yolunu aydınlatacağı beklentisiyle Hazine tahvili getirilerinin artmasıyla düşüş yaşadı.

Dow E-minisi 94 puan veya %0.24, S&P 500 E-minisi 12 puan veya %0.23 düşerken, Nasdaq 100 E-minisi 52.75 puan veya %0.29 azaldı.

Çip tasarımcısı Arm Holdings, dördüncü çeyrekteki başarısına rağmen yıllık gelir tahminlerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle piyasa öncesi işlemlerde %8.8 değer kaybetti. Büyük rakibi Nvidia ise küçük bir düşüş gösterdi. Apple ve Meta Platforms gibi diğer büyük şirket hisseleri de, 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinin, tahvil ihalesinden sonra ikinci gün artmasıyla sırasıyla %0.2 ve %0.4 oranında düştü.

Büyük bir katalizörün olmadığı haftada, yatırımcılar, geçen haftaki ücret verilerinin düşük gelmesinin ardından bu yıl bir veya iki faiz indirimine yönelik artan beklentilerle, faiz indirimleri konusunda daha fazla netlik arıyor.

Para piyasası yatırımcıları, LSEG'in faiz olasılıkları uygulamasına göre, 2024 sonuna kadar ABD'de 44 baz puanlık faiz indirimi bekliyor.

Piyasanın odak noktası gün içerisinde haftalık işsizlik başvuruları verisi ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'nin yapacağı konuşma olacak.

Boston Fed Başkanı Susan Collins, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, mevcut para politikası ayarlarının, Fed'in %2'lik enflasyon hedefine ulaşılması için gerekli olan ekonomik yavaşlamayı sağlayacağına olan inancını ifade etti.

S&P 500, dört gün süren kazançların ardından Çarşamba günü sabit kalırken Nasdaq iki gündür düşüşte. Ancak, Dow Jones Sanayi Ortalaması kazanç serisini altıncı güne taşıyarak beş hafta sonra ilk kez 39.000 puanın üzerine çıktı.

Robinhood Markets, ilk çeyrek kar tahminlerini aşması ve kripto ticaret hacimlerinin yanı sıra oran artışlarının net faiz gelirini artırması sonucu %4.5 değer kazandı.

Airbnb ise, ikinci çeyrek gelir tahminlerinin piyasa beklentilerinin altında kalması üzerine yaklaşık %8.3 düşüş yaşadı.

İlgili Haberler